Amenzi de aproape 39.000 lei date de polițiștii suceveni la sfârșitul săptămânii trecute


Intră acum și în grupul de

Polițiștii Serviciului Rutier Suceava și cei din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiști de ordine publică atestați să desfășoare activități pe linie rutieră, au organizat, în zilele de 27 și 28 ianuarie a.c., o acțiune pe raza județului pentru identificarea persoanelor care conduc vehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

Potrivit IPJ Suceava, în cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 354 de conducători auto, fiind constatate patru infracţiuni rutiere.

De asemenea, polițiștii au aplicat 99 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 38.365 lei, au reținut opt permise de conducere, din care șapte pentru alcool, şi au retras șase certificate de înmatriculare.

Poliția Județeană Suceava a arătat că duminică, 28 ianuarie a.c., la ora 01.29, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe DJ 290, din comuna Vereşti, autoturismul condus de un bărbat de 34 de ani din orașul Salcea.

„Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat sursa citată.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de