Ferma de capre din Gramesti, incendiata intentionat


Intră acum și în grupul de

O adevarata desfasurare de forte a avut loc la o ferma de capre din localitatea suceveana Gramesti, dupa ce o persoana necunoscuta a provocat intentionat un incendiu. Nu mai putin de 7 autospeciale apartinând Garzii de Interventie Siret, Detasamentului de Pompieri Radauti, Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta Zamostea si Gramesti au intervenit în noaptea de duminica spre luni pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la ferma Adrianei C., din localitatea Gramesti. Pompierii au fost anuntati duminica, la ora 20:30, de existenta incendiului.

Când pompierii au ajuns la fata locului, ardea acoperisul adapostului de animale, existând pericolul de propagare la o locuinta învecinata si un grajd. În paralel cu actiunile de stingere, pompierii militari au participat, împreuna cu proprietarul si trei angajati îngrijitori, la evacuarea unui numar de 400 de capre din adapost.

Incendiul a fost lichidat la ora 07:35.

Focul a distrus acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de 1000 mp, cca 25.000 baloti de paie si s-au degradat o mulgatoare automata si bunuri din camera îngrijitorilor. Proprietarul a evaluat, în prima faza, pagubele la 300.000 lei.   

Potrivit pompierilor, focul a izbucnit din cauza unei flacari puse intentionat de catre o persoana necunoscuta.

Pompierii au salvat cele 400 de capre, o locuinta învecinata si un adapost de animale, în valoare de cca 1.000.000 lei.

             


Intră acum și în grupul de