Bărbat accidentat mortal de o mașină, pe o trecere de pietoni din Gura Humorului


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Gura Humorului, și-a pierdut viața, luni seară, după ce a fost accidentat de o mașină, pe o trecere de pietoni din localitate.

Potrivit IPJ Suceava, accidentul a avut loc în jurul orei 20.30, pe str. Ştefan cel Mare din orașul Gura Humorului.

Un bărbat de 37 de ani, din orașul Frasin, aflat la volanul unei mașini, a surprins și proiectat în canalul de scurgere a apei pluviale un localnic de 62 de ani, angajat în traversarea străzii, pe marcajul pietonal.

Astfel, în urma impactului, a rezultat decesul pietonului.

„Cu ocazia cercetărilor, conducătorul auto a declarat faptul că nu a observat victima angajată în traversare, existând posibilitatea ca aceasta să fi fost deja căzută pe partea carosabilă, vehiculul prezentând, doar urme de ştergere, nu şi de înfundare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat Poliția Județeană Suceava.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii evenimentului.

De precizat este faptul că tot luni, 29 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Suceava și polițiștii din Gura Humorului au organizat o acțiune pentru reducerea riscului rutier pe raza de competență a Poliției orașului Gura Humorului, fiind vizată în principal indisciplina pietonală şi neacordare priorităţii de trecere.

„În cadrul acţiunii au fost aplicate 106 sancţiuni contravenționale, în valoare de 43.340 lei şi au fost reţinute 9 permise de conducere, din care 4 pentru neacordare de prioritate pentru pietoni. De asemenea, au fost  retrase 2 certificate de înmatriculare”, a arătat Poliția Suceava.

Poliţiştii atrag atenţia încă o dată cu privire la respectarea legislaţiei rutiere atât de către şoferi, cât şi de pietoni în condiţiile în care în anul precedent, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii de trecere au constituit cauze principale generatoare de accidente mortale.


Intră acum și în grupul de