Parcare cu plată la Aeroportul Suceava de la 1 aprilie. Tariful este de un leu pe oră, iar pierderea tichetului se taxează cu 150 de lei

Aeroportul Suceava intenționează să introducă, de la 1 aprilie, un tarif de parcare pentru autovehiculele care folosesc parcarea aeroportului.

Directorul Aeroportul Suceava, Ioan Măriuța, a transmis Consiliului Județean Suceava o adresă în care arată că anul trecut acest aeroport a deservit peste 250.000 de pasageri, iar mulți dintre aceștia au folosit parcarea aeroportului.

În aceste condiții, el precizează că se impune introducerea unui tarif de parcare, iar sumele încasate să se constiuie venituri din activități non-aeronautice.

Potrivit deciziei Consiliului de Administrație al RA Aeroportul Suceava, propunerea înaintată Consiliului Județean Suceava este ca tariful practicat să fie de 5 lei pentru prima oră de parcare și de un leu pentru următoarele ore.

Fracțiunile de oră se consideră oră întreagă.

De menționat este că se propune și o taxă pentru pierderea tichetului de parcare, care va fi de 150 de lei, ceea ce reprezintă taxarea pentru aproape șapte zile.

Direcția de finanțe-contabilitate din CJ Suceava consideră că propunerea este justificată mai ales că Aeroportul Suceava va trebui să obțină venituri din alte surse de finanțare întrucât a depășit numărul mediu de 200.000 de pasageri anual și nu va mai putea beneficia de subvenții din partea autorității tutelare.(T.B.)

loading...