Un al doilea caz de gripă a fost confirmat prin analize de laborator la o pacientă în vârstă de 62 de ani din judeţul Suceava, care a avut nevoie de îngrijiri de terapie intensivă. Starea de sănătate a acesteia s-a ameliorat.


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat marţi că al doilea caz de gripă, de această dată cu virus de tip AH1, a confirmat prin analize de laborator în cursul săptămânii trecute la o femeie în vârstă de 62 de ani.

Zorescu a spus că pacienta diagnosticată cu gripă a necesitat îngrijiri de terapie intensivă, iar în prezent starea de sănătate a acesteia este bună.

Medicul sucevean a mai spus că în judeţ a început să crească uşor numărul de cazuri de gripă diagnosticate clinic, însă nu se poate vorbi de o epidemie de gripă.

“Dată fiind evoluţia vremii, ne aşteptăm să apară şi alte cazuri de îmbolnăvire. Probabil că circulaţia virusurilor gripale se va intensifica în perioada următoare, de aceea revenim cu recomandarea ca persoanele aflate în categoria grupelor de risc la îmbolnăvire să se vaccineze antigripal”, a explicat Zorescu.

Reamintim că de la debutul campaniei de vaccinare antigripală şi până în cursul săptămânii trecute, peste 17000 de persoane din judeţul Suceava s-au vaccinat împotriva acestei boli.

De precizat este că primul caz de gripă cu virus de tip B, confirmat prin analize de laborator, s-a înregistrat la o persoană în vârstă de 74 de ani din judeţul Suceava, care a necesitat îngrijiri de terapie intensivă.

Ministerul Sănătăţii a repartizat judeţului Suceava 32 500 de doze de vaccin antigripal.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de