Acasă Actualitate Sedinta comuna Suceava-Cernauti, „un culoar” pentru ca celelalte judete din nordul tarii...

Sedinta comuna Suceava-Cernauti, „un culoar” pentru ca celelalte judete din nordul tarii sa realizeze contacte similare


Intră acum și în grupul de

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, considera ca prin organizarea primei sedinte Suceava-Cernauti, judetul Suceava joaca „un rol ­activ pe granita de est a Uniunii Europene”, aratând ca si alte judete de pe granita cu Ucraina ar trebui sa initieze astfel de actiuni cu regiuni ucrainene. „La nivel national ar trebui adoptata o strategie, o legislatie pentru a juca un rol important în relatia judetelor de granita cu Ucraina prin înfiintarea de zone libere pentru atragerea de capital”, a spus Gheorghe Flutur.

Seful administratiei judetene sucevene a aratat ca reprezentantii regiunii Cernauti se bazeaza pe sprijinul judetului Suceava în drumul spre Uniunea Europeana, adaugând ca prin prima sedinta comuna Suceava-Cernauti a fost pregatit „un culoar” pentru ca celelalte judete din nordul tarii sa realizeze contacte similare. Gheorghe Flutur a precizat ca va insista la autoritatile centrale pentru ca strategia de modernizare a coridorului european Nord-Sud sa fie pusa în aplicare. Acesta a mai explicat ca o autostrada, care sa lege zona Marii Baltice de cea a Marii Negre prin Suceava si Cernauti, este „absolut necesara” si va duce la dezvoltarea economica a Bucovinei.



Consilierii judeteni suceveni si cei regionali din Cernauti s-au întâlnit, luni, la Cernauti în prima sedinta comuna a celor doua administratii regionale, unde au adoptat o rezolutie privind cooperarea în domeniul transporturilor, situatiilor de urgenta, turismului si promovarii în comun a Euroregiunii „Prutul de Sus”.

Reprezentantii celor doua zone au apreciat drept „istorica” aceasta sedinta care reuneste alesi din nordul si sudul Bucovinei. 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version