Rosal, RER Buzău, Diasil și Florconstruct vor să se ocupe de salubrizarea menajeră în municipiul Suceava în următorii 12 ani pentru 83,8 de milioane de lei
Patru firme au depus, miercuri, oferte în cadrul licitației care va desemna operatorul care se va ocupa de salubrizarea menajeră în municipiul Suceava în următorii 12 ani.

Astfel, potrivit primarului Ion Lungu, au fost depuse oferte din partea Rosal, RER Buzău, Diasil și Florconstruct din Suceava.

Valoarea contractului este de 83,8 milioane de lei.

În calcularea punctajului, 95 la sută reprezintă oferta și 5 la sută redevența, a precizat primarul.

„Este una dintre prioritățile acestui an. Sunt multe probleme legate de salubritatea menajeră”, a spus Lungu.

El și-a exprimat încrederea că după depășirea evaluării și a eventualelor contestații, în acest an se va reuși încheierea unui contract de salubritate oficial în condițiile în care acum salubrizarea se face în baza unui contract de forță majoră.

Ion Lungu a explicat că ultimele modificări la Legea achizițiilor publice nu sunt benefice, menționând că patru luni au fost pierdute numai prin contestații înainte de organizarea licitației.

„Sper să finalizăm această licitație pornită în urmă cu doi ani și jumătate”, a spus primarul.

Consiliul Local Suceava a aprobat, în septembrie, reluarea licitației pentru desemnarea operatorului de salubrizare menajeră pentru următorii 12 ani, valoarea contractului fiind de 83,829 de milioane de lei.

Potrivit proiectului, între investițiile pe care trebuie să le facă operatorul sunt realizarea a minim 30 de puncte de colectare supraterană selectivă cu patru containere pentru hârtie, sticlă, metale și plastic, dar și realizarea unui număr de câte o sută de platforme subterane și semi îngropate.

 

 

Din cele 100 de platforme îngropate, 15 vor fi amplasate în cartierul Obcine, 23 în cartierul George Enescu, 9 în cartierul Zamca, 26 în Centru, 24 în Burdujeni și 3 în Ițcani, a spus Lungu care a menționat că acestea au un sistem hidraulic de ridicare și înlocuire.

Platformele semi-îngropate vor fi amplasate 14  în cartierul Obcine, 24 în cartierul George Enescu, 7 în Zamca, 28 în Centru, 25  în Burdujeni și 3 în Ițcani.

 

 

 

Firma câștigătoare a licitației se va ocupa de întreținerea și igienizarea acestor platforme de colectare, va achiziționa autospeciale, europubele și eurocontainere și va înființa punctul de sortare, dar va asigura și un dispecerat unde sucevenii pot apela.

Între obligațiile firmei se numără și achiziționarea și montarea, anual, a minim o mie de coșuri de gunoi stradale, dar și amenajarea a două locuri de joacă pentru copii în fiecare an, cu o suprafață de 500 de mp.(T.B.)

loading...