Cinci microbuze electrice cu fonduri elvețiene vor fi cumpărate până în vară, anunță Ion Lungu. Printr-un proiect european va fi construit un nou sediu al TPL în Burdujeni-sat și se cumpără 40 de autobuze electrice. Alte proiecte europene prevăd centrul multifuncțional din Ițcani și noi grădinițe


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că cinci microbuze electrice vor fi achiziționate cu fonduri elvețiene până în vara acestui an, iar în ceea ce privește sistemul integrat de transport public ecologic din municipiul Suceava, proiect cu finanțare europeană, noul sediu al TPL va fi amplasat în Burdujeni-sat pentru cele 40 de noi autobuze electrice.

Lungu a spus într-o conferință de presă că municipalitatea suceveană poate depune proiectele cu finanțare europeană.

„Suntem singurul oraș din Moldova care are avizele Ministerului Dezvoltării și ADRNE pe documentele strategice”, a spus Ion Lungu care a anunțat intenția de a depune până la 31 martie mai multe proiecte pentru a fi finanțate cu fonduri europene.

Primele proiecte sunt cele legate de grădinițe, din Burdujeni-Sat, din str. Dobgrogeanu Gherea, dar și centrul multifunțional din Ițcani.

„Un proiect foarte important se referă la sistemul integrat de transport public ecologic din municipiul Suceava ce presupune achiziția de 40 de autobuze electrice”, a spus primarul.

El a adăugat că din cauză că terenul pe care se dorea înființarea noului sediu al TPL în zona Termica este încă în litigiu cu lichidatorul, pentru a nu exista niciun impediment, a fost identificat un teren în Burdujeni sat pe str. Cpt. Grigore Andrei de 2,5 hectare ce va fi folosit pentru noile construcții.

Potrivit acestuia, zona respectivă este un imaș cu multe denivelări și se va pregăti o platformă betonată pentru TPL.

Lungu a mai anunțat că partea elvețiană a aprobat achiziția de cinci microbuze electrice noi din economiile de 900.000 de franci elvețieni făcute la proiectele derulate.

„Sper ca până la jumătatea anului să aducem cinci microbuze electrice”, a declarat Ion Lungu care a menționat că este o solicitare mare în condițiile în care nu mai funcționează transportul complementar, iar aceste microbuze pot merge pe străzile înguste din cartierele Burdujeni –sat și Ițcani.

Intră acum și în grupul de