PD-L ii cere prefectului Baisanu sa isi dea demisia


Intră acum și în grupul de

PD-L Suceava îl acuza pe prefectul judetului Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, ca s-ar afla în campanie electorala si considera ca sucevenii sunt obligati sa asiste la o prezenta „tot mai zgomotoasa” a prefectului care, prin atitudinea politica pe care o manifesta, se situeaza departe de ceea ce presupune functia publica „pe care vremelnic si ilegal o ocupa”. Acuzatiile democrat-liberalilor suceveni survin dupa ce prefectul de Suceava a criticat, marti, primari si sefi de descentralizate, membri PD-L pentru ca nu se implica în procesul de reconstructie a caselor afectate de inundatii.

Totodata, PD-L Suceava solicita prefectului Baisanu sa precizeze clar daca va candida în alegerile parlamentare. „Îi cerem sa intre în legalitate si sa-si dea demisia din functie pentru ca oricum va fi demis de actualul guvern, ca urmare a faptului ca nu s-a achitat de sarcina rezolvarii problemelor cauzate de inundatii, sau va fi demis de viitorul guvern pentru încalcarea Statutului înaltilor functionari publici.  Îi cerem sa-si dea demisia pentru ca nu este normal ca din banii publici, din banii sucevenilor, sa fie salarizat un personaj aflat în campanie electorala”, se arata într-un comunicat al PD-L Suceava.

PD-L Suceava considera ca prefectul Baisanu „exercita un mandat ilegal” si ca este „un copil nelegitim al guvernului” facând referire la decizia Curtii de Apel Suceava care a admis contestatia subprefectului demisionar Orest Onofrei, privind schimbarea din functia de prefect. Potrivit PD-L Suceava, Alexandru Baisanu „este acompaniat de PSD, care tine hangul în tot ce face si se sprijina reciproc”.

De asemenea, PD-L Suceava arata ca este imposibila o buna colaborare între presedintele Consiliului Judetean Suceava si prefect „pentru ca  judetul Suceava nu are prefect ci un personaj, înalt functionar public, aflat în campanie electorala si care se autointituleaza prefect”.

Pe de alta parte, prefectul de Suceava, Stefan Alexandru Baisanu, a declarat ca PD-L Suceava nu a înteles ca el a avertizat fata de atitudinea membrilor PD-L cu functii în institutiile descentralizate si în primariile sucevene care nu actioneaza pentru refacerea caselor. „Perioada de letargie pentru cei ce trebuie sa munceasca în interesul comunitatii a trecut. Ori muncesc, ori sunt liberi sa plece”, a spus prefectul Baisanu. Acesta a subliniat ca functiile ocupate de acestia sunt în serviciul public si nu pentru interesul personal sau de partid. „Dupa unii membri PD-L, prefectul ar trebui sa nu faca nimic, doar sa aprobe deciziile unor membri marcanti PD-L, inclusiv ale presedintelui CJ Suceava”, a precizat prefectul Baisanu. Acesta a evidentiat ca PD-L Suceava trebuie sa înteleaga ca prefectul este apolitic si nu raspunde comenzilor unui partid politic, indiferent care este acest partid. „Faptul ca am refuzat sa candidez din partea PD-L ar trebui sa-i trezeasca la realitate si nu sa-i afunde în eterna lor poveste ca doar ei sunt destepti, iar cine nu e cu ei sunt prosti. Administratia locala nu se face cu gargara, vorbe goale, ci cu munca si realizari”, a conchis Alexandru Baisanu. 


Intră acum și în grupul de