Prefectul Adomnicăi: În 2018 vom circula pe DN 18 modernizat, DN 17 B va fi impecabil, pe DN 17 se va rezolva problema rugozității. Îmi doresc și nou covor asfaltic pe DN 2 de la Drăgușeni la Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a prezentat, joi seara, în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute, proiectele care vizează lucrările de modernizare pe drumurile naționale din județ.

Ea a spus că a inspectat luni șantierul de pe drumul național DN 18 și a constatat că lucrurile sunt în grafic.

„Acolo, în luna mai se va finaliza lotul 3, iar undeva în august –septembrie, lotul 4”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că spre deosebire de șoseaua de centură a Sucevei unde contractul inițial de execuție a fost rezilitat, la DN 18 unde a fost tot un contract reziliat, acum lucrarea este în grafic.

„DN 18 este în grafic, finanțarea este asigurată, executantul este o firmă serioasă și și-a deschis și o linie de credit pentru eventuale mici decontări și poate asigura finanțarea permanentă pentru a nu fi sincope. Anul acesta se va tăia panglica la DN 18, care asigură legătura între Suceava și Maramureș  și se va circula pe un drum proaspăt asfaltat și marcat corespunzător”, a spus prefectul.

Ea a mai declarat că și la DN 17 este în derulare procedură de achiziție pentru încheierea contractului pentru rezolvarea problemei rugozității pe porțiuni care totalizează 10 kilometri.

„Avem o problemă de rugozitate. Urgența pe porțiunile care înseamnă 10 kilometri este în procedură de achiziție. Se va semna contractul, se va lucra acolo”, a explicat Adomnicăi.

Prefectul a mai spus că tot în procedură de achiziție este și proiectul de modernizare a DN 17 B.

„E vorba de încă zece kilometri care au rămas de anul trecut. DN 17 B va fi impecabil și va fi finalizat acum, în 2018”, a menționat Adomnicăi.

Prefectul a mai anunțat că pentru 2018 are în vedere DN 2 pentru că e un drum care nu a mai fost modernizat de 20 de ani.

Ea a arătat că acum s-a reușit plombărea „craterelor” care au rezultat după ciclul de îngheț-dezgheț din această iarnă pentru că drumul devenise chiar impracticabil și un pericol pentru siguranța traficului, iar lucrările de plombare s-au făcut de la Drăgușeni până în Vama Siret.

„Eu mi-l doresc cu covor asfaltic pe cei 54 de kilometri de la Cumpărătura la Drăgușeni. Cel puțin această porțiune să fie asfaltată, să avem de la intrarea în județ până în Suceava un DN 2 corespunzător”, a subliniat Mirela Adomnicăi.

Prefectul de Suceava a notat că cei de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași nu au dezamăgit în ultima parte a anului 2017 în ceea ce privește județul Suceava și are convingerea că și în 2018 va exista aceeași bună colaborare, că  promisiunile vor fi respectate și că alocările vor fi cu mult mai generoase față de anii precedenți pentru județul Suceava.

„Suntem un județ cu cea mai mare rețea de drumuri naționale” a subliniat prefectul Mirela Adomnicăi.(T.B.)


Intră acum și în grupul de