Informare meteo: De vineri seara până duminică seara ploi și vânt urmate de ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului și precipitații mixte

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, două informări meteo de vineri seara până duminică seara.

Potrivit ANM de vineri de la ora 20:00 până sâmbătă seara la ora 20:00 se așteaptă intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie

Astfel, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 februarie) și pe parcursul zilei de sâmbătă (3 februarie) aria ploilor se va extinde treptat cuprinzând majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de vest a țării se vor cumula în medie 15…20 l/mp.

În zona montană, la altitudini de sub 1800 m, vor predomina ploile și, în special în masivele vestice și nordice, se vor înregistra prin cumulare cantități de apă de 25…30 l/mp, iar izolat vor fi condiții de polei.

Totodată, vântul va sufla tare la munte, mai ales pe creste, unde rafalele vor depăși 100 km/h și va avea intensificări temporare, cu viteze în general de 50…55 km/h, în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania și pe arii mai restrânse în restul țării.

A doua informare meteo este valabilă de sâmbătă la ora 20:00 până duminică la ora 20:00 fiind așteptate ninsori viscolite la munte, intensificări ale vântului, precipitații mixte în nord, nord-vest și centru.

Potrivit meteorologilor, începând de sâmbătă seara (3 februarie), la munte treptat vor predomina ninsorile, care local vor deveni mai consistente, iar vântul va continua să aibă intensificări, viscolind și spulberând ninsoarea.

În nord, nord-vest și centru precipitațiile, în general slabe, vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare și local se va forma ghețuș sau polei.

Intensificări ale vântului vor fi temporar și în restul țării, cu precădere în sud și în est, cu rafale în general de 50…55 km/h, se mai arată în informarea meteo.

 

loading...