Foc de armă pentru prinderea unui bărbat din comuna Bilca care transporta țigări de contrabandă de aproximativ 170.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Fălticeni au tras, joi seara, un foc de armă în plan vertical pentru prinderea unui bărbat de 32 de ani, din comuna Bilca, care transporta țigări de contrabandă de aproximativ 170.000 lei.

Potrivit IPJ Suceava, un echipaj rutier din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni ce acționa, joi seară, pe DN 2E, în localitatea Spătărești, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat.

Astfel, oamenii legii au trecut la urmărirea respectivului autoturism, însă, la un moment dat, șoferul urmărit a părăsit partea carosabilă şi a intrat pe un teren viran, unde a abandonat vehiculul și a fugit fiind urmărit de polițiști.

„În timpul urmăririi, agenții de poliție l-au somat de mai multe ori verbal pentru a se opri și, întrucât persoana în cauză și-a continuat deplasarea, unul dintre poliţişti a efectuat un foc de armă în plan vertical cu armamentul din dotare, moment în care suspectul s-a oprit, fiind imobilizat și încătușat”, a arătat Poliția Județeană Suceava.

Polițiștii au descoperit în mașina bărbatului 14.455 pachete cu țigări de proveniență Duty Free, bunuri pentru care acesta nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

Poliția Județeană Suceava a menționat că autoturismul în valoare de aproximativ 4.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul poliției, iar țigările în valoare de circa 170.000 lei au fost ridicate în vederea cercetărilor.

Totodată, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, ce va fi soluționat procedural.

 

 


Intră acum și în grupul de