Doi şoferi suceveni, reţinuţi de poliţiştii suceveni și introduși în arest în acest week-end pentru că circulau fără permis de conducere. Unul dintre ei era și băut.


Intră acum și în grupul de

Doi bărbaţi de 46 şi 32 de ani din Marginea, respectiv Comănești, au ajuns în acest week-end în arestul IPJ Suceava după ce au fost identificaţi în trafic sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permise de conducere, iar pentru că au pus în pericol siguranţa traficului rutier şi a cetăţenilor pe numele lor au fost deschise dosare de cercetare penală.

Astfel, vineri, la ora 18.05, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DC neclasificat Voievodeasa, din comuna Sucevița, autoturismul condus de un localnic de 46 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are permisul de conducere reținut pentru infracțiunea de conducere sub influența băuturilor alcoolice din data de 6 martie 2017.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, bărbatul de 46 de ani, fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Întrucât asigurarea RCA a autoturismului era expirată din 10.10.2017, polițiștii au dispus și măsura sancționării conducătorului auto cu amendă în cuantum de 1.000 lei, iar ca măsură complementară, reținerea certificatului de înmatriculare al autoturismului și a plăcuțelor de înmatriculare, eliberându-se dovadă fără drept de circulație.

 

Sâmbătă la ora 10.40, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești a oprit pentru control pe DJ 178A, din comuna Comănești, autoturismul condus de un localnic de 32 de ani.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, iar în baza probatoriului administrat, s-a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la responsabilitatea de care şoferii trebuie să dea dovadă în trafic şi de respectul pentru viaţa şi siguranţa celorlalţi conducători auto, se arată în comunicatul IPJ Suceava.

 


Intră acum și în grupul de