Trei cazuri de hepatită acută virală de tip A diagnosticate la copii din Suceava şi Câmpulung Moldovenesc. Autorităţile sanitare sucevene au intervenit cu măsuri specifice.


Intră acum și în grupul de

Trei cazuri de hepatită acută virală de tip A au fost înregistrate în Suceava şi Câmpulung Moldovenesc, autorităţile sanitare intervenind cu măsuri specifice, între care şi vaccinarea contacţilor acestor pacienţi.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că trei cazuri de hepatită acută virală de tip A s-au înregistrat de la începutul anului în judeţ, din care două în municipiul Suceava şi unul în Câmpulung Moldovenesc.

Zorescu a spus că două cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat la doi copii din aceeiaşi familie, frate şi soră, care învaţă la şcoli diferite.

Ea a menţionat că în această situaţie autorităţile sanitare sucevene au luat măsura vaccinării contacţilor celor doi copii, fiind vaccinaţi 21 de contacţi din clasa unuia dintre pacienţi şi alţi 27 de contacţi din clasa celuilalt copil bolnav.

Medicul epidemiolog sucevean a mai spus că instituţia a transmis medicului şcolar din unitatea de învăţământ în care învaţă copilul din Câmpulung Moldovenesc dozele de vaccin necesare pentru vaccinarea contacţilor din clasă împotriva acestei boli.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de