Un nou ambulatoriul integrat al Spitalului Județean Suceava va fi construit cu 38,5 milioane de lei. Gheorghe Flutur: Este o investiție curajoasă ce va aerisi relația cu pacientul


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a aprobat, miercuri, cu unanimitate de voturi, indicatorii tehnico-economici și studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou ambulatoriu integrat al Spitalului Județean Suceava cu suma de 38,5 milioane de lei.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că actualul ambulatoriu al SJU Suceava, care are 970 de mp nu mai răspunde necesităților actuale.

El a spus că noul ambulatoriu va fi construit într-o clădire separată cu o suprafață totală de 4.070 de mp, și va avea patru etaje unde vor fi amenajate cabinete de consultații, săli de intervenții, dar și camere cu paturi pentru internări de o zi pentru toate specialitățile din spital.

„Este o investiție foarte curajoasă. Aerisește relația cu pacientul și crește gradul de adresabilitate la spital”, a spus Flutur.

El a menționat că CJ Suceava va aloca în acest an aproape 20 de milioane de lei Spitalului Județean Suceava din care 13 milioane de lei pentru noul ambulatoriu, urmând ca această investiție să se finalizeze în 2019.

Totodată, Gheorghe Flutur a anunțat că se lucrează la realizarea unei legături între cele două corpuri ale SJU Suceava care sunt despărțite de bulevardul principal al municipiului.

El a spus că s-au luat în discuție varianta unei subtraversări și a unei traversări supraterane, dar se pare că soluția mai utilă este cea a unei traversări subterane prin care să poată pătrunde și autovehicule.

Mai mult, Flutur a declarat că se va regândi și parcarea și curtea interioară a Spitalului Județean Suceava astfel încât aceasta să fie reconfigurată pentru evitarea blocajelor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de