Oferta turistică a Sucevei, prezentată la Târgul de turism de la Tel Aviv. Mulți dintre vizitatorii standului au rădăcini în Suceava


Intră acum și în grupul de
 

Consiliul Județean Suceava a promovat destinația turistică Bucovina, la Târgul internațional de Turism „ IMTM Tel Aviv” din Israel care s-a desfășurat marți și miercuri, fiind primul an când judeţul Suceava participă în calitate de expozant la acest targ.

Șeful Serviciului CNIPT Suceava, Claudiu Brădățan, a declarat pentru News Bucovina că la standul de prezentare au venit mulți vizitatori, iar aproape 70 la sută dintre ei au rădăcini în județul Suceava.
De menționat este că prin participarea la acest târg de turism, autoritățile județene sucevene și-au propus abordarea de noi piețe turistice deoarece din ce în ce mai mulți israelieni își manifestă interesul pentru cunoașterea rădăcinilor, cu atât mai mult cu cât Bucovina este locul în care comunitatea evreiască a fost deosebit de puternică până în perioada celui de-al doilea Război Mondial.

Oferta turistică a Bucovinei prezentată a constat în materiale de promovare a turismului in limba ebraica cu privire la comunitatea evreiasca din Bucovina, un program de vizitate a Bucovinei de patru zile în zonele Cernăuți și Suceava, materiale de promovare a mănăstirilor aflate în patrimoniul UNESCO a Bucovinei, hartă cu județul Suceava și un material cu caracter general despre Bucovina.

Meșteșugurile tradiționale au fost reprezentate în standul României de artistul popular bucovinean , cioplitor in lemn, Florin Cramariuc, care, pe parcursul celor două zile, a făcut demonstrații de sculptură în lemn.(N.B.)


Intră acum și în grupul de