Județul Suceava, sub cod galben de ninsoare, începând din această seară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenţionare nowcasting Cod galben de ninsoare pentru județele Bistrița-Năsăud, Botoșani, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare și Suceava.

Potrivit ANM, atenționarea este valabilă de joi, 8 februarie, de la ora 18:00 până vineri, 9 februarie, la ora 17:00, fenomenele vizate fiind ninsori însemnate cantitativ.

Astfel, în intervalul menţionat, în toate zonele de munte va ninge, iar în regiunile nord-estice, nordice şi centrale, treptat vor predomina ninsorile.

„Local în Carpaţii Orientali, precum şi în nordul Moldovei, Maramureş şi în estul Transilvaniei, cantitãţile de precipitaţii vor atinge 15…20 l/mp şi se va depune strat nou de zãpadã. Începând cu primele ore ale zilei de vineri (09 februarie), vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45…55 km/h, dar şi pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65…70 km/h”, precizează ANM.

Sursa citată a menționat că mai ales pe parcursul zilei de vineri (09 februarie) intensificãri temporare ale vântului se vor semnala şi în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, cu viteze în general de 50…55 km/h.

loading...