Acasă Actualitate Județul Suceava, sub cod galben de ninsoare, începând din această seară

Județul Suceava, sub cod galben de ninsoare, începând din această seară


Intră acum și în grupul de

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenţionare nowcasting Cod galben de ninsoare pentru județele Bistrița-Năsăud, Botoșani, Harghita, Maramureș, Mureș, Neamț, Satu Mare și Suceava.

Potrivit ANM, atenționarea este valabilă de joi, 8 februarie, de la ora 18:00 până vineri, 9 februarie, la ora 17:00, fenomenele vizate fiind ninsori însemnate cantitativ.



Astfel, în intervalul menţionat, în toate zonele de munte va ninge, iar în regiunile nord-estice, nordice şi centrale, treptat vor predomina ninsorile.

„Local în Carpaţii Orientali, precum şi în nordul Moldovei, Maramureş şi în estul Transilvaniei, cantitãţile de precipitaţii vor atinge 15…20 l/mp şi se va depune strat nou de zãpadã. Începând cu primele ore ale zilei de vineri (09 februarie), vântul se va intensifica în cea mai mare parte a Moldovei, cu viteze de 45…55 km/h, dar şi pe crestele montane, unde temporar vor fi rafale de 65…70 km/h”, precizează ANM.

Sursa citată a menționat că mai ales pe parcursul zilei de vineri (09 februarie) intensificãri temporare ale vântului se vor semnala şi în regiunile sudice, sud-estice şi centrale, cu viteze în general de 50…55 km/h.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version