Acasă Actualitate Drumul DN 2 București-Siret, cel mai periculos din țară. În 2017 s-au...

Drumul DN 2 București-Siret, cel mai periculos din țară. În 2017 s-au produs 177 de accidente grave în care au murit 76 de persoane. Soluția luată în calcul pe termen scurt este realizarea unui sistem alternativ de benzi 2+1


Intră acum și în grupul de

Cel mai periculos drum din țară este DN 2 (E 85) București-Siret, potrivit statisticilor Poliției Rutiere care a menționat că în cursul anului 2017 s-au produs pe acest drum 177 de accidente grave în care 76 de persoane și-au pierdut viața, arată cotidianul.ro.

În vederea reducerii numărului de accidente, varianta pe termen mediu este construcția unei autostrăzi sau a unui drum expres, dar acest proiect ar putea să fie viabil abia după 2020 în condițiile în care pentru drumul Ploiești-Pașcani nu au fost făcută nici evaluarea ofertelor deși licitația a fost lansată la sfârșitul anului 2016.

Drum cu benzi alternative

Sursa citată menționează că o soluție pe termen scurt pentru reducerea accidentelor ar putea fi resistematizarea circulației astfel încât să se asigure alternativ un sistem 2+1.

Astfel, față de cele două benzi clasice și cu acostament lărgit ar urma să se retraseze pe câțiva kilometri două benzi pe un sens și cu o singură bandă pe contrasens, variantă care va fi alternativă pentru ambele sensuri de mers.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere ar urma să realizeze simulări pentru introducerea acestui nou sistem de resistematizare a drumului național DN 2, menționează sursa citată.

Un asemenea sistem este folosit de mulți ani pe drumuri național din țări din vestul Europei.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version