Lansare de carte si teatru, sustinute de detinuti, la Tribunalul Suceava


Intră acum și în grupul de

La nivelul IPJ Suceava, în perioada 22- 26 septembrie, are loc a 3-a editie a campaniei „Saptamâna prevenirii criminalitatii”. Sociologul Ileana Iacob, subinspector în cadrul Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii a IPJ Suceava, a declarat luni, în cadrul unei conferinte de presa, ca obiectivul acestei campanii este prevenirea si combaterea infractiunilor la toate nivelurile.

Aceasta a precizat ca prima zi este axata pe combaterea violentei domestice, astfel ca pe lânga pliantele informative distribuite, pe esplanada Casei de Cultura Suceava, la ora 18:00, s-a tinut un moment de reculegere pentru femeile ucise în urma violentei domestice. Ziua de 23 septembrie este dedicata prevenirii delincventei juvenile, activitatile fiind concentrate pe unitatile de învatamânt gimnazial si liceal, unde politistii vor sta de vorba cu elevii, acestora fiindu-le prezentat si un film cu marturii ale tinerilor aflati în închisoare. În ziua de 24 septembrie, actiuni de prevenire a infractionalitatii vor avea loc în mediul rural, iar dupa-amiaza, la Tribunalul Suceava, va fi lansata cartea „Ratacit în labirint”, scrisa de catre un detinut, dupa care alti tineri privati de libertate în urma comiterii unor infractiuni, vor prezenta piesa de teatru „Conu Leonida fata cu reactiunea”. Pentru 25 septembrie este programata o campanie „agresiva” de informare stradala în toate orasele si municipiile din judet, pentru prevenirea criminalitatii. Ultima zi a campaniei este dedicata prevenirii accidentelor rutiere.

Subinspectorul Ileana Iocob a precizat ca vineri, 26 septembrie, în rândul prescolarilor va fi lansat un CD intitulat „Academia micilor politisti”. Tot vineri, o atentie sporita va fi acordata scolilor de soferi. „Multe accidente sunt produse de oameni tineri, fara experienta”, a aratat Ileana Iacob, adaugând ca cei mai vulnerabili la producerea de accidente sunt tinerii din categoria de vârsta 18-30 de ani.            


Intră acum și în grupul de