Urmărire în trafic la Horodnic de Jos după o mașină condusă de un tânăr fără permis. Autoturismul nu avea asigurare RCA și nu era echipat corespunzător pentru condiţii de iarnă


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 29 de ani, din comuna Vicovu de Jos, s-a ales cu dosar penal după ce a condus, fără permis, pe DN 2H, din comuna Horodnic de Jos. Mașina nu avea asigurare RCA și nu era echipată corespunzător pentru condiţii de iarnă, iar șoferul nu a oprit la semnalul polițiștilor.

IPJ Suceava a precizat că miercuri, 21 februarie a.c., o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, ce acționa pe DN 2H, din comuna Horodnic de Jos, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat.

Astfel, polițiștii au trecut la umărirea respectivului autoturism, cu semnalele acustice și luminoase ale autospecialei în funcțiune, pe o distanță de aproximativ 2 km, mașina fiind ulterior blocată în trafic.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto”, a menționat Poliția Suceava.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

Totodată, pentru faptul că autoturismul nu avea poliță de asigurare RCA și nu era echipat corespunzător pentru condiţii de iarnă, conducătorul auto a fost sancționat contravențional. (M. T.)

 


Intră acum și în grupul de