Concurs de titularizare in invatamantul particular, in premiera la Suceava


Intră acum și în grupul de

În toamna acestui an, în învatamântul sucevean s-a înregistrat o premiera, prin organizarea unui concurs de titularizare pentru unitatile particulare, testare ce s-a realizat separat de concursul pentru posturile vacante în sistemul de stat.  

Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Laurenta Hacman, a declarat marti, în cadrul unei conferinte de presa, ca pe data de 11 septembrie a avut loc concursul pentru educatoare, fiind vacantate 24 de posturi pentru care s-au prezentat 29 de cadre. Aceasta a precizat ca testarea pentru profesori a avut loc a doua zi, pe 12 septembrie, fiind scoase la concurs 32 de catedre, 26 la Scoala Crestina Filadelfia din Suceava si 6 la Scoala Crestina Natanael, tot din Suceava. Printre disciplinele pentru care s-au vacantat catedre au fost limba româna, limba engleza, matematica, informatica, istorie, geografie, biologie.

Laurenta Hacman a precizat ca testarea s-a facut dupa metodologia de titularizare pentru învatamântul particular aprobata prin ordinul de ministru, la Suceava presedintele comisiei de evaluare fiind prof.univ. Emilia Guliciuc, de la Universitatea „Stefan cel Mare” Suceava.

În judetul Suceava sunt 17 unitati particulare, de la învatamânt prescolar la postliceal. „Singura scoala acreditata este Scoala Crestina Filadelfia, celelalte fiind autorizate”, a mentionat Laurenta Hacman, adaugând ca în municipiul Suceava functioneaza 12 scoli particulare, la Câmpulung Moldovenesc doua scoli si câte una în Siret, Radauti si Vatra Dornei.  

Purtatorul de cuvânt al ISJ Suceava a încheiat spunând ca în multe din scolile particulare sustin cursuri profesori care predau si în învatamântul de stat. 


Intră acum și în grupul de