Șofer băut, imobilizat de polițiști după ce a refuzat să coboare din mașină și să fie testat cu aparatul etilotest, la Siminicea
Un bărbat în vârstă de 39 de ani, din comuna Siminicea, s-a ales cu dosar penal după ce a refuzat prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Potrivit IPJ Suceva, joi, în jurul orei 23.45, un echipaj din cadrul Poliţiei orașului Salcea, a oprit pentru control pe DJ 208T, din comuna Siminicea, autoturismul condus de un localnic de 39 de ani.

„Întrucât emana halenă alcoolică și avea un comportament necooperant, refuzând să coboare din vehicul pentru a fi testat cu aparatul etilotest, polițiștii au folosit sprayul iritant lacrimogen, bărbatul fiind imobilizat și încătușat”, a precizat IPJ Suceava.

Șoferul a fost condus la sediul poliției unde a refuzat testarea cu aparatul etilotest, motiv pentru care a fost transportat la spital, unde, de asemenea, a refuzat și prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul sau sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, ce va fi soluționat procedural. (M.T.)

 

 

loading...