Cușnir reclamă din nou că operatorii privați din transportul interjudețean vizează în special traseele din municipiul Suceava ducând la falimentul TPL. Flutur a cerut departamentului de control să-și facă datoria: Să le fie frică celor care piratează!


Intră acum și în grupul de

Consilierul județean PSD de Suceava, Dan Ioan Cușnir, a criticat, vineri, în plenul Consiliului Județean Suceava, modul în care sunt verificați cei care practică transport interjudețean de călători, arătând că aceștia sunt mai mult interesați să parcurgă traseele din municipiul Suceava decât cele intrajudețene ducând spre faliment societatea TPL a municipiului Suceava.

Cușnir a revenit, vineri, asupra acestui subiect după ce l-a supus dezbaterilor în Consiliul Județean și anul trecut, cu prilejul discuției unui proiect de hotărâre prin care o firmă de transport interjudețean urma să preia o rută la care un alt transportator a renunțat.

El i-a spus vicepreședintelui responsabil, Viorel Seredenciu, că a fost de acord să aprobe ruta Aeroport-Autogară, cu 20 de curse pe zi deși la Aeroport sunt 3-4 avioane zilnic și a constatat că acest operator merge prin tot orașul.

Cușnir a arătat că în acest mod se contribuie la falimentul TPL pentru că sunt aprobate trasee pentru operatori privați care își doresc mai mult traseele prin municipiul Suceava decât cele intrajudețene.

Seredeniciuc a răspuns că CJ Suceava are tot interesul să facă ordine în transportul interjudețean și că va acționa până când se va reuși instaurarea ordinii în acest domeniu.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost însă mai dur, atrăgând atenția departamentului de specialitate din Consiliul Județean că nu este permis să se înregistreze situații de piratare.

El a spus că le-a oferit acestora  toate pârghiile necesare pentru a face verificări ale transpotatorilor.

„Suntem la Cârlibaba sau în centrul Sucevei?”, s-a întrebat Flutur care a spus că nu e normal să nu fie depistați cei care piratează.

El a spus că nu mai permite „haiducie” în acest domeniu.

”Să le fie frică celor care piratează”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de