Cod portocaliu de ger pentru județul Suceava până în 1 martie cu temperaturi de -22 de grade Celsius și vânt care va accentua senzația de frig

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, două avertizări, cod galben urmată de cod portocaliu de frig care include județul Suceava.

Potrivit ANM, începând din nopatea de sâmbătă spre duminică, de la ora 03 până în 1 martie, ora 10 va fi un val de frig ce va afecta toată țara.

Meteorologii arată că valul de frig va cuprinde treptat toată țara și va fi în intensificare, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă din an.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger dimineața și noaptea, la început cu precădere în jumătatea de nord, apoi și în restul teritoriului, iar intensificările temporare ale vântului vor amplifica senzația de rece.

Din seara zilei de sâmbătă (24 februarie) și până duminică noapte (25/26 februarie), în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, în Muntenia, Oltenia, sudul Banatului și Dobrogea vor fi ninsori temporare, care în sud-vest vor deveni moderate cantitativ. Vântul va avea intensificări în medie cu 45…50 km/h în majoritatea zonelor, iar în partea de sud-est a teritoriului rafalele vor atinge local 55…65 km/h.

Avertizarea cod portocaliu pentru județul Suceava este valabilă luni dimineața de la ora 03  până în data de 1 martie, ora 10

Astfel, în Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar și pe parcursul zilelor, când valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 și -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

ANM notează că din dimineața zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. În sud și sud-est acestea vor deveni local abundente și vor fi viscolite, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Administraţia Naţională de Meteorologieva emite duminică mesaje privind evoluția și intensitatea acestor fenomene.(N.B.

loading...