Temperatura resimțită luni dimineața la Poiana Stampei:-33 de grade Celsius. La Suceava, -14 grade Celsius și -15 grade Celsius la Rădăuți. Pe perioada valului de frig persistent se activează Centrul de Coordonare și Conducere al Intervenției Suceava
Indicele de răcire luni, 26 februarie 2018, ora 7:00. Sursa Administrația Națională de Meteorologie

Temperatura resimțită luni dimineața la ora 7:00 în județul Suceava era de la -32 de grade Celsius la Poiana Stampei, la -14 de grade Celsius la Suceava și -15 de grade Celsius la Rădăuți.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, la aceeași oră, temperaturile măsurate erau de -19 grade Celsius la Poiana Stampei și de -14 grade a Suceava și -15 grade la Rădăuți.

Județul Suceava se află sub cod portocaliu de frig persistent care până în data de 1 martie.

Meteorologii menționează că temperaturile vor coborî până la -22 de grade Celsius, dar că rafalele vântului vor accentua senzația de frig.

 Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a anunțat că de luni va fi activat Centrul de Coordonare și Conducere al Intervenției și că, în condițiile de cod portocaliu pentru temperaturi scăzute și viscol abordarea membrilor CJSU trebuie să fi “sub semnul vigilenței și prudenței”.

Astfel, echipele ISU și Inspectoratului Județean de Jandarmi urmează să identifice persoanele fără adăpost și să le transporte în locații în care vor fi în siguranță.

Inspectoratul de Poliție  Județean este pregătit cu 237 de polițiști, care vor acționa în  filtre și pentru monitorizarea traficului,  precum și 101 autospeciale.

Reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne recomandă cetățenilor să evite petrecerea unui timp îndelungat la temperaturi scăzute, mai ales în cazul persoanelor care suferă de diverse afecțiuni, să poarte îmbrăcăminte și încălțăminte adecvate, iar orice situație de risc să fie sesizată la numărul unic de urgență 112.

Celor care pornesc la drum li se recomandă să aibă autoturismele echipate de iarnă, să se deplaseze cu viteză redusă, să păstreze distanța de siguranță între autovehicule și să folosească frâna de motor. De asemenea, înainte de a porni la drum, se recomandă verificarea funcționării instalației de încălzire, precum și existența unei cantități suficiente de combustibil.

 

Administrația Naționala de Metorologie a emis un cod portocaliu de ger, valabil în peste jumătate de țară, începând de luni ora 03:00 până joi ora 10:00.

loading...