DSP Suceava cere Ministerului Sănătății încă o mie de doze de vaccin antirujeolic pentru refacerea stocului. Mai mulți medici de familie au epuizat acest tip de vaccin


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a solicitat Ministerului Sănătăţii repartizarea a încă o mie de doze de vaccin antirujeolic pentru refacerea stocului, după ce au fost semnalate situaţii în care medici de familie din judeţ au epuizat acest tip de vaccin.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat că în judeţul Suceava mai erau 2000 de doze de vaccin ROR repartizate medicilor de familie din teritoriu, neuniform utilizate şi că au existat situaţii în care medicii de familie au epuizat stocul de vaccin, însă unii dintre aceştia, care îşi desfăşoară activitatea în zona Rădăuţi,  nu au anunţat autorităţile sanitare că le lipseşte acest tip de vaccin.

Zorescu a explicat au fost deja redistribuite din judeţele Iaşi şi Neamţ 500 de doze de vaccin ROR şi 300 de doze de vaccin tetraxim, iar DSP Suceava a solicitat şi Ministerului Sănătăţii repartizarea a 1000 de doze de vaccin ROR.

Ea a spus că în judeţul Suceava au fost confirmate 44 de cazuri de rujeolă, iar pentru încă şapte cazuri se aşteaptă rezultatele analizelor de laborator pentru confirmarea sau infirmarea diagnosticului iniţial.

Directorul executiv al DSP Suceava a subliniat că s-au început şi procedurile în vederea achiziţiei a 100 de doze de vaccin antihepatitic A.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de