Bursa locurilor de munca pentru absolventi


Intră acum și în grupul de

La Universitatea „Stefan cel Mare”, vineri, începând cu orele 10:00 are loc Bursa locurilor de munca pentru absolventii de liceu si facultate. Manifestari asemanatoare au loc si la sectiile locale ale Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) din Falticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei si Radauti.

În evidentele AJOFM de la sfârsitul lunii august, erau înregistrati 972 de absolventi de institutii de învatamânt, dintre care doar 126 si-au gasit un loc de munca.  52 dintre absolventii cu loc de munca erau încadrati prin subventionarea locului de munca. Cinci dintre ei sunt absolventi ai ciclului inferior al liceului sau ai scolilor de arte si meserii, iar angajatorii acestora vor beneficia, pe o perioada de 1 an de zile, de un salariu de baza minim brut pe tara, pentru fiecare tânar angajat.

În cazul a 14 absolventi de învatamânt secundar superior sau postliceal, angajatorii lor vor beneficia de 1,2 salarii de baza minim brute, iar în cazul a 33 de absolventi de învatamânt superior, angajatorii lor vor beneficia de 1,5 salarii de baza minim brute.

„Angajatorii acestor tineri vor fi scutiti, pe aceeasi perioada, de plata contributiilor datorate la bugetul asigurarilor de somaj, putând beneficia si de oportunitatea finantarii cheltuielilor de calificare profesionala a acestor tineri pe durata celor trei ani în care angajatorul se obliga sa mentina raporturile de serviciu ale tinerilor angajati”, a declarat directorul AJOFM Suceava, Constantin Suvar.


Intră acum și în grupul de