Primarul Ion Lungu vrea ca firma municipalității Transagent să fie menținută chiar dacă nu este funcțională. E un fel de „rezervă caldă” pentru situații de forță majoră


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, susține că proiectul de hotărâre privind dizolvarea firmei Transagent a municipalității pe care l-a retras de pe ordinea de zi la ultima ședință a Consiliului Local nu i-a aparținut și că el nu este de acord cu dizolvarea acestei firme care trebuie menținută chiar dacă este nefuncțională pentru situații de forță majoră.

„Eu nu am făcut proiectul de hotărâre de dizolvare a Transagent. Eu am fost în concediu și proiectele de hotărâre le-a făcut Lucian Harșovschi”, a spus primarul în conferința săptămânală de presă.

El a arătat că nu este de acord cu desființarea societății Transagent.

„Mai ținem societatea asta să vedem ce se mai întâmplă. Este o societate a Primăriei și, Doamne ferește, să nu avem nevoie de ea. De asta am retras proiectul de pe ordinea de zi. Pentru că nu am fost de acord”, a spus Lungu.

El a arătat că această firmă poate fi folosită dacă va fi nevoie și a folosit un termen tehnic, de „rezervă caldă” ce poate să fie accesată la nevoie.

Primarul l-a disculpat și pe viceprimarul Lucian Harșovschi privind inițierea proiectului, arătând că inițiativa a aparținut departamentului juridic din Primărie.

„Cei de la Juridic trebuie să facă niște raportări la această societate chiar dacă nu funcționează. Atunci, niște funcționari din Primărie, s-au gândit ei, că an de an fac niște raportări și că să o desființeze ca să nu mai facă aceste raportări. Sunt raportări teoretice, trebuie date, statistici”, a spus primarul.

Lungu a subliniat că această firmă trebuie menținută în viață pentru situații de forță majoră.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Transagent să preia distribuția și transportul energiei termice în municipiu în condițiile în care  Thermonet este în prag de insolvență, primarul a spus că nu este cazul.

El a arătat că nu dorește să ofere știri care nu au legătură cu realitatea.

Primarul Sucevei a retras proiectul de hotărâre privind dizolvarea firmei Transagent SA, care nu are cum să își desfășoare activitatea pentru care a fost înființată.

 În expunerea de motive se arata că în aprilie 2015 a fost înființată SC Transagent SRL Suceava cu asocial unic, Municipiul Suceava, având ca obiect principal de activitate transportul, distribuția și furnizarea agentului termic pe raza municipiului Suceava, iar necesitatea înființării acestei persoane juridice a fost determinată de situația de fapt existentă de la acea dată.

Realizarea serviciului de alimentare cu energie termică era asigurată la acea dată de SC Termica SA care se afla în procedură de insolvență, ulterior fiind dispusă măsura intrării în faliment a acestei persoane juridice, existând pentru municipalitate pericolul real de a se afla în imposibilitatea practică de a asigura acest serviciu public pentru oraș.

În cursul anului 2015, în urma derulării procedurilor legale, SC Thermonet SRL Suceava a fost desemnată câștigătoare a procedurii, adjudecându-și contractul pentru realizarea serviciului public de transport, distribuție și furnizare a agentului termic pe raza municipiului  Suceava, iar în aceste condiții, SC Transagent SRL Suceava s-a aflat în imposibilitatea practică de a mai desfășura activitățile specifice scopului pentru care a fost constituită, iar  menținerea în funcțiune a SC Transagent SRL nu mai este justificată. (T.B.)


Intră acum și în grupul de