Prefectul Mirela Adomnicăi, la Ziua USV : Fostul rector, Valentin Popa, actual ministru al Educației, avea mesaje „oarecum critice” față de Guvern, iar actuala conducere a Universității are mesaje mai echilibrate în care recunoaște și meritele Guvernului


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, miercuri, la Ziua Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava că a constatat un mesaj echilibrat al actualei conduceri a USV, după ce fostul rector, Valentin Popa, actualul ministru al Educației, ar fi avut mesaje „oarecum critice” la adresa Guvernului.

Adomnicăi a spus la festivitatea organizat la Universitatea Suceava că la acest moment aniversar se bucură că s-a accentuat faptul că nu se aniversează o înființare ci o transformare pentru că este vorba de 55 de ani de învățământ superior în județul Suceava și 28 de ani de la transformarea Institutului de Învățământ Superior în Universitate.

„După 28 de ani de Universitate în Suceava ați reușit să măriți de peste 100 de ori numărul studenților, de peste 15 ori numărul cadrelor didactice. Avem acum 10 facultăți în Suceava și peste 100 de programe de studii, masterat, doctorat și post-doctorat în diverse domenii de activitate, tehnice, științe ale naturii, socio-umane. Insist asupra acestei diversități pentru că demonstrează permanenta conexiune a dumneavoastră la nevoile societății pentru că rolul acestei instituții este să răspundă nevoilor societății”, a spus prefectul.

Ea a subliniat că aceste rezultate au fost confirmate și recunoscute prin cel mai înalt calificativ pe care îl poate obține o instituție de învățământ superior de ARACIS.

Mirela Adomnicăi a mai spus că cetatea medievală care este o semnificație a orașului o vede tranpusă în USV ca „o cetate a instruirii”, o cetate care se află în slujba învățământului superior din cetatea suceveană și crede că asupra orașului învățământul superior sucevean trebuie să-și pună mai mult amprenta.

Ea a transmis corpului profesorat că are o mare responsabilitate pentru că formează și modele umane și repere morale de care are nevoie și urbea suceveană și județul Suceava.

Totuși, prefectul de Suceava a ținut să transmită că de când este prefect a simțit un mesaj al fostei conduceri USV oarecum critic.

„Am răspuns de fiecare dată la toate invitațiile pe care le-am primit din partea Universității, fie că țineau de începerea anului universitar, finalul anului universitar, alte evenimente pe care le-ați organizat în cursul anului universitar, am fost întotdeauna aici lângă dumneavoastră. De fiecare dată, în sală, m-am simțit ca făcând parte și fiind mândră de universitatea suceveană. Dar în ultimul an de când îndeplinesc vremelnic și funcția de prefect al județului Suceava am simțit, în sală, alături de dumneavoastră, un mesaj, poate întemeiat în mare parte, oarecum critic, din partea fostei conduceri, reprezentată de actualul ministru cu care de mândrim pentru că, într-adevăr vă confruntați cu multe probleme. Astăzi am simțit un mesaj mai echilibrat în sensul în care au fost recunoscute și meritele guvernului și îmi doresc ca această schimbare de abordare să se datoreze și faptului că un coleg de-al dumneavoastră, aflat acum mai aproape de problemă, a înțeles că până la urmă avem același interes. Nu suntem în tabere diferite”, a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a concluzionat că Prefectura Suceava este un partener al Universității Suceava.

„Ne mândrim cu universitatea suceveană, avem nevoie de un mediu academic așa cum l-ați conceput ca strategie, apreciez noua abordare a echipei manageriale în sensul în care, dincolo de faptul că avem un corp profesoral de calitate, avem cercetători care implementează proiecte, avem o echipă managerială dechisă către nevoile studenților. Suntem de aceeași parte a taberei, vă rog să contați pe Prefectura Suceava partener”, a conchis prefectul.(T.B.)


Intră acum și în grupul de