PSD Suceava atrage atenția că zăpada este aruncată din nou pe trotuare și străzi pentru a se topi.Inovația lui Ion Lungu: Curățirea zăpezii prin topire!


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, acuză administrația municipiului de modul în care se realizează curățarea zăpezii prin împrăștierea zăpezii pe trotuare și străzi pentru a se topi.

„De câteva zile, angajații Domeniului Public din Primăria Sucevei aplică o nouă idee inovatoare marca Lungu/Harsovschi/PNL: curățarea trotuarelor de zăpadă prin topire! Zăpada mutată săptămânile trecute de pe carosabil pe spațiul verde și pe trotuare, este aruncată zilele acestea înapoi de pe trotuare pe stradă pentru a se topi mai repede.Indiferența și bătaia de joc față de cetățeni este evidență: se aruncă mormane de zăpadă și de gheață chiar și pe trecerile de pietoni!”, se arată într-un comunicat al organizației municipale PSD Suceava.

În același comunicat, președintele organizației PSD, Dan Ioan Cușnir, susține că o altă bătaie de joc la adresa sucevenilor rezultă din imposibilitatea curățării mecanizate a trotuarelor acolo unde sunt amplasate panouri publicitare.

„Domnilor Lungu și Harsovschi, din birou nu se văd aceste aberații? Cum pot trece prin acele mormane de lângă panourile publicitare  femeile cu copii mici sau persoanele cu dizabilități? Să știți că dacă e curat în față Primăriei, între blocuri situația a cu totul alta”, a transmis Cușnir.

El consideră că acestea sunt simptomele unei instituții nefuncționale, respectiv un department aruncă zăpada pe trotuare pe stradă după ce operatorul de salubritate a mutat zăpada de pe stradă pe spațiul verde și pe trotuare, iar un alt department, probabil, decontează această operațiune de două ori, inclusiv transportul acelei zăpezi în afara Sucevei, dar și că un departament, așa zis de specialitate, aprobă amplasarea panourilor pe trotuar și alt department nu poate să curățe trotuarele de zăpadă din cauza acelor panouri.

”Primăria Sucevei este nefuncțională. Așa zisele Departamente de Specialitate nu sunt funcționale, nu colaborează între ele pentru că nu are cine să le coordoneze. În plus, în urma topirii zăpezilor, pe trotuarele din Suceava rămâne atât de mult noroi încât în scurt timp cele mai apreciate cadouri vor fi cizmele de cauciuc”, a adăugat Cușnir.

El menționează că PSD Suceava va continua să facă “Totul pentru Suceava” demascând toate nefuncționalitățile și aberațiile PNL pentru că doar așa va fi îndeplinit visul de a le reda sucevenilor mândria și demnitatea.(N.B.)


Intră acum și în grupul de