Acasă Actualitate Activitatea Garzii de Mediu Suceava, apreciata la nivel national

Activitatea Garzii de Mediu Suceava, apreciata la nivel national


Intră acum și în grupul de

Doar doua amenzi, aplicate de comisarii suceveni ai Garzii de Mediu de la începutul acestui an, au fost anulate de instanta, a anuntat luni, în cadrul unei conferinte de presa, Constantin Harasim, seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava. „În primele 9 luni ale acestui an, institutia noastra a aplicat 161 de sanctiuni contraventionale în valoare totala de 1.082.450 lei, iar din totalul lor doar doua au fost anulate de instanta”, a precizat Constantin Harasim.
Acesta a mai spus ca activitatea institutiei este una buna si a dat ca exemplu faptul ca în urma analizei facute de Garda Nationala pentru luna august, Suceava se afla pe locul 2 dupa Bucuresti, cu 109 controale executate, în urma carora s-au aplicat amenzi în valoare de 210.000 lei. De altfel, si în primele 5 luni ale anului, Comisariatul Judetean al Garzii de Mediu Suceava ocupa un onorabil loc 5.

Constantin Harasim a mai adaugat ca pentru urmatoarea perioada, pe lista de controale planificate, ce se fac pe baza directivelor UE, vor fi introduse cu acordul comisarului general alte 60 de obiective. „Exista o serie de obiective industriale ce au probleme de mediu si necesita a fi verificate si urmarite, dar care nu sunt introduse în directivele UE pentru ca, atunci când s-au facut negocierile, la nivelul comunitatii europene nici nu se stia ca exista pe teritoriul tarii asemenea activitati. Este vorba despre activitati de prelucrare industriala a lemnului efectuate de firme gen Romanel. De asemenea, firmele de ape minerale nu sunt introduse în directive, dar ele trebuie verificate”, a mai declarat seful Comisariatului Judetean al Garzii de Mediu Suceava.       
       
 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version