Peste 3500 de cazuri de gripă, viroze respiratorii şi pneumonie raportate în cursul săptămânii trecute în judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 3500 de cazuri de gripă, viroze respiratorii şi pneumopatii acute au fost raportate în judeţul Suceava în perioada 5-11 martie 2018.

Potrivit statisticii realizate de DSP Suceava, în intervalul menţionat au fost raportate 9 cazuri de gripă diagnosticate clinic, din care patru în zona Rădăuţi şi 5 în zona Sucevei, toate persoanele diagnosticate fiind internate în spital, trei dintre cazuri fiind înregistrate la persoane cu vâsta cuprinsă între 15-49 de ani, alte patru la pacienţi cu vârste de peste 65 de ani, iar un caz la grupa de vârstă 50-64 de ani şi un caz la grupa de vârstă 5-14 ani.

În aceeaşi perioadă, în judeţ au fost raportate 2780 de cazuri de viroze respiratorii cu 90 de internări, cele mai multe cazuri, 892, fiind înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani, alte 574 de cazuri fiind raportate la grupa de vârstă 15-49 de ani.

Conform DSP Suceava, în perioada 5-11 martie, s-au mai raportat 719 cazuri de pneumopatii acute cu 125 de internări, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 386, s-au înregistrat în zona Sucevei, iar grupa de vârstă cea mai afectată este 15-49 de ani, unde s-au raportat 157 de cazuri, alte 137 de cazuri fiind înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat marţi că deşi numărul cazurilor de viroză respiratorie se menţine la un nivel înalt, totuşi se poate spune că vârful epidemic a fost depăşit.

Ea a spus că majoritatea cazurilor de gripă confirmate prin analize de laborator în acest an au fost cazuri de gripă cu virus gripal de tip B.

Medicul epidemiolog sucevean a mai spus că vaccinarea antigripală este foarte utilă, întrucât vaccinul conţine atât tulpina cu virus gripal de tip AH1, cât şi tulpina cu virus gripal de tip B.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de