Şapte eleve din judeţul Suceava s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de limba germană modernă


Intră acum și în grupul de

Şapte eleve din judeţul Suceava s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei de limba germană modernă, care se va desfăşura în perioada 23-29 martie 2018, la Craiova.

Potrivit inspectorului şcolar din cadrul ISJ Suceava, profesor Constantin Tiron, etapa județeană a Olimpiadei de limba germană modernă a avut loc sâmbătă, 24 februarie 2018, la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, iar lucrările elevilor au fost evaluate de evaluatori neutri, în alte județe din țară.

Tiron a precizat că lotul olimpic judeţean care va reprezenta judeţul la etapa naţională a Olimpiadei de limba germană modernă a fost stabilit în urma centralizării și înregistrării rezultatelor.

Lotul olimpic judeţean este format din şapte eleve, dintre care trei de la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava, trei de la Colegiul Naţional “Petru Rareş” Suceava şi o elevă de la Colegiul Naţional “Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi.

 Astfel, la etapa naţională a Olimpiadei de limba germană modernă vor participa următorii elevi : Nicolau Anastasia, clasa IX-a, nivel A2, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Maftei Camelia), Mangîr Ștefania, clasa a X-a, nivel B1, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Grigoreanu Sofia), Lungoci Teodora, clasa a X-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumător Zaharia Anca Mihaela), Tofan Andra, clasa a XII-a, nivel C1, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Zaharia Anca Mihaela / Steffen Frank), Breabăn Emilia, clasa a XII-a, nivel B1, de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți (prof. îndrumător Anton Elena Iohana), Rotar Mihaela Andra, clasa a X-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava (prof. îndrumători Zaharia Anca Mihaela / Steffen Frank) şi Bădăluță Bianca, clasa a XII-a, nivel B2, de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava (prof. îndrumător Juravle-Lucescu Alina).

“Felicitări sincere și mult succes atât elevilor cât și profesorilor îndrumători! De asemenea, felicitări şi celorlaţi elevi şi profesori îndrumători pentru frumoasele rezultate!”, a transmis inspectorul şcolar sucevean Constantin Tiron.

Etapa națională a Olimpiadei de limba germană modernă va avea loc, în perioada 23-29 martie 2018, la Craiova, în județul Dolj.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de