Cacica, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei și Solca au intrat în rândul stațiunilor turistice


Intră acum și în grupul de

Ministerul Turismului a promovat în şedinţa de Guvern de joi o Hotărâre de Guvern care acordă statutul de staţiuni turistice de interes local mai multor localități din județul Suceava.

Astfel, potrivit Ministerului Turismului, au primit statutul de stațiune turistică de interes local localitățile  Cacica, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei și Solca.

Potrivit sursei citate, această decizie are o însemnătate deosebită pentru administraţiile locale.

Toate localităţile incluse în staţiunile turistice de interes naţional sau local vor beneficia de un punctaj sporit în obţinerea de finanţări pentru proiectele regionale.
În comunicat se mai arată că până în acest moment, în ţara noastră erau atestate 43 de staţiuni turistice de interes naţional şi 57 staţiuni de interes local. 

Guvernul arată că prin declararea acestor localități stațiuni turistice va fi un impact pozitiv determinat de creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism.

Astfel, investitorii din domeniul turismului pot accesa finanţări structurale europene pentru construirea de structuri de primire turistice, iar prin realizarea acestor proiecte, localitățile se vor dezvolta din punct de vedere turistic, ceea ce va determina o creştere a numărului turiştilor de pe piaţa internă şi externă.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la dezbaterile privind Master Planul de Turism al județului Suceava ca cel puțin încă 12 localități din județ să fie declarate stațiuni turistice, iar județul Suceava să fie declarat pol de dezvoltare turistică.

Flutur a nominalizat atunci Mălini, Vama, Putna, Solca, Cacica, Sadova, Ciocănești, Cârlibaba, Dorna Candreni, Poiana Stampei, Șaru Dornei, Moldovița, Mănăstirea Humorului, dar și altele. (T.B.)


Intră acum și în grupul de