Focuri de armă la Straja pentru prinderea unor contrabandiști care au reușit însă să fugă. Polițiștii de frontieră au găsit țigări de aproximativ 41.000 lei
Polițișitii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au fost nevoiți să tragă, în cursul zilei de joi, 15 martie a.c., două focuri de avertisment pentru prinderea unor contrabandiști care au reușit însă să fugă.

Ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, a precizat că pe timpul unei misiuni specifice în zona de responsabilitate, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Straja, două persoane care se deplasau de la frontieră spre interiorul țării, transportând colete voluminoase.

„Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, efectuând somațiile legale prin voce, însă, deoarece acestea nu s-au supus, au fost executate 2 focuri de avertisment, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Persoanele în cauză au abandonat coletele și s-au dispersat, folosindu-se de acoperirile de teren din zonă”, a spus comisarul-şef Ilie Poroch-Seriţan.

El a menționat că polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre acest eveniment.

Totodată, în urma cercetărilor, polițiștii au descoperit două colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului.

Astfel, polițiștii au confiscat cantitatea de 3.500 pachete de țigări, marca Marble, în valoare de aproximativ 41.000 lei.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate și documentării întregii activități infracționale. (M.T.)

loading...