Transport ilegal de cherestea depistat de jandarmii suceveni. Un bărbat din comuna Vama s-a ales cu o amendă de 5.000 lei

Un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Vama, s-a ales cu o amendă de 5.000 lei după ce a fost depistat de jandarmii suceveni transportând 5,25 mc de cherestea fără documente de proveniență.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Suceava, lt. Nicoleta Andronic, a precizat că sâmbătă, 17 martie a.c., în jurul orei 18.00, un echipaj de jandarmerie a depistat, pe un drum forestier din sat Dragoșa, comuna Frumosu, o autoutilitară care transporta material lemnos, fără documente de proveniență.

„În urma verificărilor efectuate, jandarmii au constatat faptul că R. T., în vârstă de 28 de ani, cu domiciliul în comuna Vama, judeţul Suceava, transporta cantitatea de 5,25 mc cherestea din specia răşinoase, în valoare de aproximativ 3500 lei.

Fiind întrebat cu privire la provenienţa lemnului, conducătorul auto a declarat că nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos pe care îl transporta”, a menționat lt. Nicoleta Andronic.

Astfel, materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodia Depozitului de material lemnos Dragoșa, iar autovehiculul cu ajutorul căruia s-a transportat materialul lemnos a fost indisponibilizat.

„Persoana în cauză a încălcat dispoziţiile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, transportând material lemnos fără aviz de însoțire, motiv pentru care aceasta a fost sancționată contravențional cu amenda în valoare 5000 lei”, a mai arătat purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava, lt. Nicoleta Andronic.

(M.T.)

loading...