Elev de la Colegiul Tehnic Rădăuți, eliminat de la simularea probei scrise la limba română a Bacalaureatului pentru tentativă de fraudă


Intră acum și în grupul de

Un elev din clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic Rădăuţi a fost eliminat pentru tentativă de fraudă de la simularea probei scrise la limba şi literatura română din cadrul Bacalaureatului, iar prezenţa la această probă a elevilor din învăţământul de zi fost de 95 la sută pentru elevii clasei a XI-a şi de 93,5 la sută pentru elevii clasei a XII-a din judeţul Suceava.

Potrivit ISJ Suceava, în cursul zilei de luni s-a desfăşurat proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării Bacalaureatului 2018, iar statistica prezenţei elevilor la această probă indică o participare a elevilor din învăţământul de zi de 95 la sută la clasa a XI-a şi de 93,5 la sută la clasa a XII-a.

“O rată mare a absenteismului se înregistrează la clasele de seral şi fără frecvenţă, unde s-au prezentat foarte puţini candidaţi – 2.31% prezenţi la clasele a XII-a seral şi fără frecvenţă şi 2,29 % prezenţi la clasele a XIII-a seral şi frecvenţă redusă. Toţi elevii din învăţământul special înscrişi în examen au fost prezenţi la prima probă de simulare”, precizează ISJ Suceava.

Sursa citată menţionează că la clasa a XI-a zi s-au înscris 5891 elevi, s-au prezentat la simularea probei la limba şi literatura română 5596 elevi şi au absentat 295 de elevi.

La clasa a XII-a învăţământ special s-au înscris 9 elevi, toţi participând la proba de luni, iar la clasa a XII-a seral, din cei 210 elevi înscrişi s-au prezentat la proba Ea doar 12 elevi, în timp ce la clasa a XII-a frecvenţă redusă doar un elev a participat la această probă din totalul celor 351 înscrişi.

La clasa a XII-a învăţământ cursuri de zi s-au înscris 5391 de elevi din care 5040 s-au prezentat la proba Ea, 350 au absentat, iar un elev de la Colegiul Tehnic Rădăuţi a fost eliminat pentru tentativă de fraudă cu utilizarea telefonului mobil.

La clasa a XIII-a seral s-au înscris pentru susţinerea probei 189 de elevi, doar trei dintre aceştia fiind prezenţi, în timp ce la clasa a XIII-a frecvenţă redusă s-au înscris 378 de elevi şi doar 10 dintre ei au participat la proba de luni.

Reamintim că simularea Bacalaureatului continuă marţi cu proba E)b) la Limba şi literatura maternă pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a, pe 21 martie este prevăzută proba proba obligatorie a profilului – proba E) c) pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a, iar pe 22 martie are loc proba la alegere a profilului şi specializării – proba E) d) la care vor participa doar elevii claselor a XII-a, în timp ce comunicarea rezultatelor va avea loc în data de 30 martie 2018.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea probelor scrise din cadrul Examenului Naţional de Bacalaureat vor fi analizate în fiecare unitate de învățământ, atât prin discuții individuale cu elevii, prin dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de