Incendiu violent izbucnit într-o gospodărie din comuna Panaci


Intră acum și în grupul de

Un incendiu violent a izbucnit luni dimineața într-o gospodărie din comuna Panaci.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei cu două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, sprijiniți de 8 lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Panaci, cu o motopompă.

„La sosirea echipajelor, ardeau un garaj și două anexe, construcții corp comun, din lemn, cu învelitoare din azbociment, și exista pericolul de propagare la o magazie, la un adăpost de animale și la un atelier de tâmplărie”, a spus Găleată.

El a precizat că în urma incendiului a ars corpul comun pe o suprafață de aproximativ 64 de metri pătrați și s-au degradat acoperișul și un perete (pe 30 de metri pătrați) de la o magazie învecinată.

Incendiul a fost lichidat după mai bine de două ore, pompierii reușind să salveze restul magaziei, adăpostul de animale și atelierul de tâmplărie, cu bunurile aferente.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost: jar sau scântei căzute dintr-o sobă fără acumulare de căldură / amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemul de încălzire”, a menționat slt. Alin Găleată.

Foto: ISU Suceava

 


Intră acum și în grupul de