Municipiul Suceava va emite o Declarație de Unire cu Republica Moldova. Ion Lungu: Este un act simbolic și fără efecte juridice


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că în ședința din 29 martie a Consiliului Local Suceava ar urma să fie supusă aprobării o Declarație de Unire a municipiului Suceava cu Republica Moldova, ca un gest simbolic la 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România.

„Am pregătit o declarație de unire care va fi supusă aprobării Consiliului Local care este simbolică și nu se votează”, a spus Lungu.

În Declarația de Unire a municipiului Suceava cu Republica Moldova se arată că „în numele cetățenilor municipiului Suceava, noi consilierii locali și primarul municipiului Suceava proclamăm unirea simbolică a Sucevei cu Republica Moldova”.

Totodată, se menționează că, la 100 de ani de la evenimentul de unire a Basarabiei cu România „considerăm oportun să reluăm acest demers”.

„Este un act simbolic ce nu are niciun efect juridic”, a spus Lungu.

El a spus că a vorbit cu primarul din Soroca, localitate înfrățită recent cu Suceava, iar acesta a anunțat că intenționează să emită o declarație de unire cu România.

„Eu zic că e oportun să dăm și noi o declarație de unire cu Republica Moldova”, a conchis Ion Lungu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de