Lungu: Cabinetele medicale școlare din municipiul Suceava vor fi reabilitate și dotate cu fonduri europene transfrontaliere printr-un proiect Suceava-Cernăuți. Tot prin POC România-Ucraina va fi finanțat și un festival gastronomic comun


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că municipiul Suceava și municipiul Cernăuți vor depune, împreună, trei proiecte cu finanțare europeană prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020.

Potrivit primarului, cel mai important proiect, în valoare de 450.000 de euro, vizează reabilitarea și dotarea cabinetelor medicale școlare din municipiul Suceava, iar la Cernăuți va fi realizată dotarea spitalului de copii.

Un alt proiect inițiat de Cernăuți este de organizare de tabere de vară între studenții români și ucraineni pentru star-up-uri în domeniul afacerilor.

Un alt proiect prevede intensificarea turismului de festival cu organizarea unui festival gastronomic comun atât la Suceava cât și la Cernăuți.

„Avem pregătite aceste trei proiecte. Sperăm ca partea ucraineană, care este lider de proiect, să finalizeze proiectele să le putem depune până în data de 3 mai”, a mai spus Lungu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de