Concursul pentru Monumentul Unirii ce va fi amplasat în zona centrală a Sucevei va fi organizat în 19 aprilie. Ion Lungu: Ne dorim să iasă un monument simplu, pe înțelesul tuturor


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că în data de 19 aprilie va fi organizat concursul de soluții pentru realizarea monumentului Marii Uniri.

El a spus că premiul 1 este de 10.000 de lei, premiul 2 de 3000 de lei, iar premiul 3, de  2000 de lei.

„Criteriile, sunt calitatea artistică 70 de puncte, costurile de realizare 30 de puncte. S-a pus mai mult accent pe monument și mai puțin pe costuri. Ne dorim să iasă un monument simplu, pe înțelesul tuturor dar și calitativ din punct de vedere al actului artistic”, a spus primarul.

Ion Lungu și-a exprimat speranța ca la acest concurs de soluții să fie cel puțin trei participanți pentru a se putea adjudeca pentru ca, apoi, să se treacă la execuție.

El a spus că monumentul va fi realizat din fibră de sticlă.

„Sunt șanse reale să poată fi realizat în 2-3 luni. Ținta noastră este ca în acest an în luna noiembrie să putem inaugura monumentul”, a spus Lungu.

El a menționat că valoarea maximă a monumentului este de 1,5 milioane de lei.

Monumentul Unirii ar urma să fie amplasat în apropierea Palatului Administrativ din Suceava, iar autoritățile și-au propus să fie dezvelit în data de 28 noiembrie 2018 când se împlinesc 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara.(N.B.)


Intră acum și în grupul de