Primarul Ion Lungu anunță că organizează serviciul de permanență în Primărie pentru perioada de ninsori și speră că de data asta autobuzele nu se vor mai retrage din cursă: M-a deranjat acea oprire a autobuzelor TPL fără să întrebe pe nimeni


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că organizează serviciul de permanență în Primărie pentru că în zilele următoare se anunță ninsori și a menționat că se așteaptă ca autobuzele TPL să nu se mai retragă din cursă așa cum au procedat sâmbătă.

„Suntem în situație de alertă, mai ales că urmează ninsori și în perioada următoare. Încercăm să degajăm cantitățile de zăpadă. Am achitat 1,5 milioane de lei la societatea de salubritate, dar restanțele se ridică la un milion de euro”, a spus Lungu.

El a făcut referire și la situația de sâmbătă seara când autobuzele TPL au fost retrase de pe trasee.

„M-a deranjat acea oprire a autobuzelor la TPL fără să întrebe pe nimeni mai ales că sâmbătă la ora 17:00 am fost la Primărie, am organizat permanența, am discutat cu cei de la salubritate să intervină. Au intervenit. Părerea mea este că a fost o măsură exagerată. O informație este că șoferii spuneau că așa se procedează în Germania când ninge și dacă e pericol de polei transportul public nu funcționează”, a spus Lungu.

Primarul a apreciat că măsura a fost forțată și că nu a fost anunțat pe nimeni, nici pe el, nici pe viceprimar și nici direcțiile de specialitate din Primărie.

„Să admitem că nu se putea circula în Obcini, dar în restul orașului nu cred că se impunea această măsură. Este o anchetă în derulare să vedem cine a luat această decizie fără să anunțe sau să întrebe Primăria”, a spus Lungu.

El a adăugat că fost tot timpul avocatul celor de la TPL și că a răspuns solicitărilor acestora.

„Puteau să îmi dea un telefon să mă anunțe”, a declarat Lungu.

Pentru zilele următoare când se anunță noi nisori, primarul susține că lucrurile sunt pregătite.

„Avem permanență la Primărie. Sperăm să nu se mai repete și fac un apel la colaborare, inclusiv celor de la TPL”, a concluzionat Ion Lungu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de