LIVE TEXT: Conferință de presă a prefectului județului Suceava, Mirela Adomnicăi


Intră acum și în grupul de

Prefectul Mirela Adomnicai sustine o conferinta de presa la Prefectura Suceava.

Alaturi de prefect se afla si Angela Irimia, șef Serviciu Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple.

Angela Irimia: „In 2017 am inregistrat cresteri subtantiale la eliberarea pasapoartelor temporare. In primele luni din 2018 trendul se mentine cu 34 %.

Facem un apel la populatie sa ia masuri din vreme pentru obtinerea documentelor de calatorie ca sa putem oferi pasapoarte in termen util si fara aglomeratie.”

Mirela Adomnicai: „Un bilant pentru iarna care a trecut in privinta gestionarii DN-urilor: am folosit 25.580 tone de material antiderapant.

Ne-am actualizat stocurile si cel putin 3 zile de cod galben daca ar fi nu am avea probleme. Din discutiile purtate cu Directia de Drumuri Iasi avem in vedere crearera unui stoc tampon de antiderapant pe tot parcursul anului ca sa nu avem surprize pentru iarna urmatoare.

Din acest an discutam de o perioada de 3 ani pentru acordurile cadru pentru refacerea drumurilor. Pentru 2018-2020, pentru judetul Suceava, a fost alocata suma de 108 milioane lei. Comparativ cu acordul cadru precedent, cand pentru Suceava a fost alocata suma de 28 milioane lei si suplimentata la 31 de milioane lei. cam 16 mil /an.

Pentru acest nou acord incheiat, la nivel de judet va fi o medie de 36 milioane lei, mai mult decat dublu alocare si va insemna in 2018 cert, executari de lucrari de intretinere si covor asfaltic pentru 110 km. Lucrari ce vor fi executate anul acesta, mai mult decat a fost realizat in ultiimii 2 ani la nivel de judet.

In 2018 se vor executa pe DN 2 covor asfaltic pe o lungime 50 de km si 8 km pe traseul Spataresti-Cornu Luncii.

Un mare accent va fi pus in perioada aceasta pentru lucrarile de siguranta circulatiei, marcajele rutiere, parapetul de protectie si semnalele de circulatie.

Vreau sa subliniez ca exista tot interesul din partea ministerului pentru finalizarea centurii de ocolire a Sucevei. A fost un context de proceduri reluate din 2017. Nu au fost timpi pierduti sau morti in ce priveste obiectivul acesta. S-au respectat procedurile obligatorii.

Vorbim acum de 89 milioane de lei fata de 42 de milioane cat era necesar pana cand s-a decis reluarea lucarilor la soseaua de centura.

Din informatiile pe care le aveam, la Radauti, practic 2018 trebuia sa insemne derularea exproprierilor si relocarea retelei electrice. Din discutiile purtate cu CNAIR au fost identificate economiii care tin de centura Radauti si vor fi alocate 20 milioane lei si din banii acestia s-ar acoperi lucrarile de poduri si pasaje peste calea ferata.

Ce va pot spune la ora aceasta e ca exista deschidere si interes pentru finalizarea obiectivelor de investitii, centura Sucevei si DN 18.”

 


Intră acum și în grupul de