Prefectul de Suceava vrea să înființeze un stoc-tampon de antiderapant pe tot parcursul anului. Județul și-a actualizat stocul de materiale antiderapante pentru eventuale alte episoade de ninsori


Intră acum și în grupul de

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi, într-o conferință de presă că se intenționează înființarea unui stoc-tampon de materiale antiderapante pe tot parcursul anului astfel încât la sfâșitul toamnei să existe materialele necesare.

Adomnicăi a spus că în această iarnă pe drumurile naționale din județul Suceava s-au folosit 25.580 de tone de antiderapant, 177 de tone de clorură de calciu și 15 tone de produs ecologic.

„Ne-am actualizat stocul. Deși, din fericire, județul Suceava nu se află sub nicio avertizare de cod galben sau portocaliu în această perioadă, având în vedere mâine-poimâine ne așteptăm la precipitații sub formă de ninsoare avem 1700 de tone de antiderapant și 38,5 tone de clorură de calciu, ceea ce este suficient pentru a gestiona cel puțin trei zile de cod galben. Suntem pregătiți și pentru următoarele episoade de precipitații sub formă de ninsoare”, a declarat prefectul.

Ea a mai declarat că dorește constituirea unui stoc-tampon de materiale antiderapante pe tot parcursul anului.

„Din discuțiile purtate cu conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași pentru anul 2018 avem în vedere, în baza contractelor încheiate, crearea unui stoc-tampon de material antiderapant pe tot parcursul anului”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că eventuale „surprize” privind proceduri de achiziție să nu surprindă județul fără materiale antiderapante la sfârșitul toamnei și începutul iernii.(T.B.)


Intră acum și în grupul de