Marian Andronache a discutat cu primarul din Manchester despre administrație locală, politică și fotbal. El anunță că prin implementarea proiectului european coordonat de Manchester, Suceava a făcut un pas important spre dezvoltarea inteligentă

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, a participat în perioada 20-21 martie, la Manchester, în Marea Britanie, la conferința finală a proiectului Smart Impact- Soluții inovatoare pentru dezvoltare instituțională durabilă, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul de cooperare teritorială URBACT.

În cadrul acestui proiect, municipiul Suceava a elaborat Planul Integrat de Acțiune, document strategic ce va sta la baza obținerii de finanțări nerambursabile pentru proiecte viitoare.

El amintește faptul că Planul elaborat în cadrul proiectului EVUE-Vehicule electrice în Europa urbană, în anul 2012, finanțat prin Programul URBACT, a stat la baza obținerii finanțării nerambursabile pentru implementarea conceptului de electromobilitate, respectiv: infrastructură de încărcare, biciclete electrice și vehicule electrice.

Potrivit lui Andronache, în prima zi a întâlnirii, partenerii din cele zece orașe europene au prezentat rezultatele finale ale proiectului, au participat la sesiuni de lucru și de informare, au interacționat cu reprezentanți ai autorităților locale, organizațiilor private, precum și membri delegați ai Comisiei Europene.

„La finalul evenimentului, am  fost invitat la o întâlnire cu primarul orașului Manchester, Eddy Newman, cu care am discutat despre administrație locală, politică, și bineînțeles, fotbal, iar la final am semnat în cartea de onoare a primăriei din Manchester”, a spus Andronache.

El a subliniat că prin implementarea acestui proiect,  municipiul Suceava a făcut un pas important spre dezvoltarea inteligență, urmând să continue cu implementarea acțiunilor cuprinse în Planul Integrat de Acțiune, astfel încât Suceava să devină un oraș “inteligent”.(N.B.)

loading...