Prefectul de Suceava: Avem o problemă în ceea ce privește alocarea insuficientă pentru DN 18

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, joi, că există o problemă privind alocarea insuficientă de fonduri pentru modernizarea drumului DN 18 și că sumele nedecontate sunt de circa 90 de milioane de lei pentru lucrări executate și lucrări de excutat.

Ea a spus că se lucrează la două loturi, lotul 3 de la intrarea în județ până la Cârlibaba, de 18,5 kilometri  și lotul 4, de 20 de kilometri, de la Cârlibala la Iacobeni

Potrivit prefectului, la lotul 3 s-a executat 55 la sută din lucrări ceea ce reprezintă partea cea mai minuțioasă din lucrări care presupun mai mult timp de execuție.

„Avem chiar 5 kilometri de asfalt turnat”, a spua Adomnicăi, subliniind că ceea ce a mai rămas de executat, care înseamnă aproape jumătate din lucrare, ca timp de execuție presupune mai puțin.

Din discuțiile purtate cu antreprenorul, prefectul a spus că luna iulie este luna scadentă pentru finalizarea lotului 3 inclusiv cu șanțuri, marcaje și parapete.

Ea a adăugat că la lotul 4 s-au realizat 15 la sută din lucrări, fiind deja executat jumătate din podețe.

„Avem o problemă în ceea ce privește alocarea insuficientă pentru DN 18. DN 18 înseamnă, sumă totală, 54,29 milioane de lei pentru lotul 3 și 59,84 milioane de lei pentru lotul 4. Efectiv nedecontat până în prezent și pentru lucrări executate și pentru lucrări de executat înseamnă o sumă de aproximativ 90 de milioane de lei pentru DN 18”, a spus prefectul.

Adomnicăi a menționat că din discuțiile care s-au purtat la Ministerul Transporturilor și chiar cu cei de la CNAIR, a înțeles că sunt premise certe în ceea ce privește rectificarea bugetară din vara acestui an pentru completarea sumei necesare astfel încât drumul să fie finalizat în 2018.

Ea a mai spus că antreprenorul a purtat discuții cu conducerea CNAIR și are tot interesul să finalizeze această lucrare mai alesc că are deschisă și o linie de credit pentru a executa pe cheltuială proprie o parte din lucrări urmând ca acestea să fie decontate ulterior.

Ministerul Transporturilor a transmis, în Parlament, că finalizarea DN 18 este prevăzută pentru luna decembrie 2018, dar susține că termenele pot fi depășite din cauza alocării insuficiente de sume de bani.(T.B.)

loading...