Bărbat din comuna Vama prins de polițiști încercând să facă mai multe transporturi de lemn cu acelaşi aviz
Un bărbat în vârstă de 39 ani, din comuna Vama, a fost prins de polițiști după ce a făcut două transporturi de lemn în baza aceluiaşi aviz.

Potrivit IPJ Suceava, joi, 22 martie a.c., în jurul orei 11.20, polițiștii SPR 14 Vama au oprit pentru control autoutilitara condusă de un bărbat de 39 ani, din comuna Vama, care se deplasa pe D.J. 176, în localitatea Strâmtura, și care transporta material lemnos, respectiv lemn de foc, esență foioase, specia fag.

 

 

Astfel, cu ocazia controlului, șoferul a prezentat avizul secundar din 22.03.2018, pentru cantitatea de 5,47 m3 lemn de foc, esență foioase, specia fag.

„Cu ocazia controlului avizului, polițiștii au constatat că acesta a fost validat la ora 07.39, susnumitul fiind oprit în trafic la ora 11.20, însă având în vedere că distanța dintre punctul de încărcare și locul opririi este relativ mică, circa 15 km, i s-a solicitat şoferului să se deplaseze la depozitul de bușteni Dragoșa, din comuna Frumosu”, a precizat Poliția Suceava.

Sursa citată a mai arătat că la depozitul de bușteni „Dragoșa”, şoferul a recunoscut faptul că a efectuat un al doilea transport de material lemnos, în baza aceluiași aviz.

În urma inventarierii și cubării materialului lemnos, s-a stabilit că acesta avea în autoutilitară cantitatea de 5,59 m3 lemn de foc, esență foioase, specia fag.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor art. 19, alin. (1), lit. i, din Legea 171/2018, fiindu-i confiscată totodată cantitatea de 5,59 m3 lemn de foc.

loading...