Ministrul Carmen Dan, de Ziua Poliției Române, mesaj de apreciere pentru un polițist sucevean: Pentru mine, cel mai recent exemplu de dăruire, putere și curaj îl reprezintă Ciprian Sfichi


Intră acum și în grupul de

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a transmis, duminică, un mesaj cu prilejul Zilei Poliției Române, având aprecieri pentru polițistul sucevean Ciprian Sfichi care a fost lovit cu o sabie în cap în timpul unei percheziții vizând destructurarea unei rețele de trafic de droguri din Rădăuți.

„Pentru mine, cel mai recent exemplu de dăruire, putere și curaj îl reprezintă Ciprian Sfichi. Zilele trecute l-am revăzut și i-am oferit o icoană a „Bunei Vestiri” care să-i ofere încredere și speranță. Ciprian e bine!”, susține ministrul Carmen Dan.

Ea a arătat că Ziua Poliției Române nu este doar o sărbătoare a polițiștilor, ci și a cetățenilor, a celor cărora oamenii legii le asigură zilnic siguranța și liniștea, dând astfel dovadă de onoare, sacrificiu şi curaj.

„Cu această ocazie, felicit pe toți cei care pun sentimentul datoriei față de comunitate şi legea mai presus de orice, pe cei care au contribuit la funcţionarea normală a societăţii şi care şi-au respectat întocmai jurământul față de țară. Am convingerea că atenţia poliţiştilor se va îndrepta în continuare către misiunile pe care le au şi către cei care văd în Poliție instituția care oferă siguranță și încredere.Felicitări, gânduri bune şi putere de muncă urez tututor celor care apără drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor! Multe reușite le urez si celor care sunt departe de țară și care reprezintă cu succes Poliția Română în misiunile internaționale.LA MULŢI ANI!”, se arată în mesajul ministrului Afacerilor Interne.

Poliţistul sucevean Ciprian Sfichi, care a fost grav rănit cu o sabie în timpul unei acţiuni pentru destructurarea unei reţele de traficanţi de droguri din Rădăuţi, a fost transferat, în urmă cu o lună, de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi unde fusese internat la Clinica de Recuperare a Spitalului Militar Central.

Polițistul sucevean Dan Ciprian Sfichi a fost atacat, în dimineața de 5 decembrie 2017, cu o sabie, la o percheziție în Rădăuți, de un suspect într-un caz de trafic de droguri din Rădăuți.

 

El a suferit leziuni foarte grave la cap și a fost stabilizat la SJU Suceava de unde a fost transferat cu un elicopter la Spitalul de Neurochirugie din Iași unde a fost operat şi îngrijit până în 20 februarie când a fost transferat la SMC.

Potrivit cercetărilor, în 5 decembrie 2017 la ora 06:00 lucrători din cadrul BCCO Suceava sprijiniți de lucrători din cadrul SAS, I.P.J. Suceava, au descins la un imobil din municipiul Rădăuți pentru efectuarea unei percheziții  domiciliare într-un dosar ce îl viza pe un bărbat.

 

În momentul pătrunderii efective în locuință nu era nici o sursă de lumină, iar lucrătorul SAS Suceava aflat în dreptul ușii de acces, a fost lovit cu o sabie ascuțită în zona capului de către bărbat și a căzut la pământ.

Lucrătorii prezenți la fața locului l-au imobilizat pe suspect, iar polițistul a fost transportat de către lucrătorii Ambulanței la Spitalul Municipal Rădăuți.

Agresorul, Alexandru Huțuleac, a fost arestat preventiv.(N.B.)


Intră acum și în grupul de