Acasă Actualitate APM Suceava va derula o acțiune de evaluare a speciilor de animale...

APM Suceava va derula o acțiune de evaluare a speciilor de animale strict protejate. Colectarea datelor despre efectivele de urs, lup, râs şi pisica sălbatică se va realiza împreună cu gestionarii fondurilor cinegetice, iar în unele situaţii şi cu custozii ariilor protejate din judeţ.


Intră acum și în grupul de

Agenţia pentru Protecţia Mediului Suceava va derula, în perioada 2 aprilie -12 mai 2018, o acţiune de evaluare a speciilor de animale strict protejate, iar colectarea datelor despre efectivele de urs, lup, râs şi pisica sălbatică se va realiza împreună cu gestionarii fondurilor cinegetice, iar în unele situaţii şi cu custozii ariilor protejate din judeţ.

Directorul executiv al APM Suceava, Gheorghe Aldea, a precizat luni, într-un comunicat de presă, că acţiunea se realizează în urma unei circulare transmise de Agenția Națională pentru Protecția Mediului, avându-se în vedere, totodată, şi  metodologia elaborată de către Ministerul Mediului – Direcția Biodiversitate.

“Baza legală a acestui demers o reprezintă Legea nr. 407/ 2006 a vânătorii și protecției fondului cinegetic, cu modificările și completările ulterioare. Acțiunea de colectare date despre efective de urs, lup, râs și pisică sălbatică se va realiza împreună cu gestionarii de fonduri cinegetice. APM Suceava va face cunoscută pe site-ul propriu programarea acțiunilor de evaluare, urmând a solicita participarea la activitățile din teren a institutelor de cercetare, Facultății de Silvicultură Suceava, ONG-uri cu implicare directă în domeniul biodiversității. De asemenea, acolo unde fondurile cinegetice se suprapun peste arii naturale protejate, la evaluare pot participa și custozii/administratorii acestora”, se precizează în comunicatul APM Suceava.

Sursa citată menţionează că după finalizarea acţiunii, se vor face propuneri de plafon maxim de intervenție pentru speciile de urs, lup, râs și pisică sălbatică, „propuneri care vor avea la bază nivelul pagubelor și conflictelor înregistrate, situația efectivelor reale comparative cu cele optime, tendința și structura populației”.



(L.B)

 

 

 


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version